Veelgestelde vragen

The Real Estate Agency streeft ernaar om zo veel mogelijk vragen te beantwoorden in onze FAQ. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op met onze helpdesk, we helpen je graag verder.

Algemeen

Hoe verhuur ik mijn woning?

Bij The Real Estate Agency verhuur je gemakkelijk zelf je eigen woning door één van onze pakketten te kiezen: verhuur start of verhuur plus. Toch volledig ontzorgd worden? Vraag dan het full service- of verhuurmanagementpakket aan.

Wat dien ik The Real Estate Agency te betalen voor de advertentie?

The Real Estate Agency hanteert vaste tarieven die van tevoren inzichtelijk zijn. Bij het afnemen van het verhuur start (€ 99,95) of verhuur plus (€ 174,95) pakket dien je uitsluitend de eenmalige kosten te betalen, deze kosten zijn inclusief BTW. Ons full service– en verhuurmanagementpakket is op maat en de prijs op aanvraag.

Rekenen jullie commissie of contractkosten aan huurder

Onze werkwijze is volledig transparant. De huurder betaalt geen commissie of contractkosten op de door ons aangeboden woningen. Inschrijven als woningzoekende is geheel gratis.

Pakketten

Verhuur Start

Met het verhuur start-pakket kun je zelf jouw woning aanbieden op de volgende kanalen: The Real Estate Agency-website, Pararius en Huurwoningen.nl. Dit tegen een vaste en eenmalige prijs van € 99,95. Tevens kun je onbeperkt je advertentie aanpassen en onze Helpdesk raadplegen voor al je vragen.

Mocht je hulp nodig hebben bij het professioneel fotograferen van jouw woning, een advertentietekst, NEN-meetrapport en/of een huurovereenkomst op maat, dan helpen we je graag verder.

Verhuur Plus

Met het verhuur plus-pakket kun je zelf jouw woning aanbieden op de volgende kanalen: The Real Estate Agency-website, Pararius, Funda en Huurwoningen.nl. Dit tegen een vaste en eenmalige prijs van €174,95. Tevens krijg je een juridisch gecheckte huurovereenkomst toegestuurd, kun je de advertentie onbeperkt aanpassen en onze Helpdesk raadplegen voor al je vragen.

Mocht je hulp nodig hebben bij het professioneel fotograferen van jouw woning, een advertentietekst, NEN-meetrapport en/of een huurovereenkomst op maat, dan helpen we je graag verder.

Full service (volledige makelaarsservice)

Jouw huis verhuren in Amsterdam: een ingewikkeld proces waar veel bij komt kijken.

Wij helpen je bij het vinden van de perfecte huurders voor jouw huis en begeleiden het hele proces: van kennismakingsgesprek, het zoeken van de juiste huurders tot het tekenen van het huurcontract. Tijdens het kennismakingsgesprek vertel jij onze adviseurs over de wensen die je hebt met betrekking tot het verhuren van je woning, welke eisen je hebt en voor welke prijs je de woning wilt verhuren. Wij ga dan actief op zoek naar potentiële huurders die aan jouw wensen en eisen voldoen. De kosten van dit zoekproces zijn van tevoren inzichtelijk en zijn op basis van No Cure, No Pay!

Verhuurmanagement (Beheer)

Met het verhuurmanagementpakket kies je ervoor om volledig ontzorgd te worden met verhuurbemiddeling en woningbeheer in één

Wij zorgen ervoor dat jouw woning aangemeld wordt op Funda en Pararius, plannen bezichtigingen in met ervaren makelaars en screenen de huurder volledig voordat de sleutels worden overhandigd. Ook stellen wij een volledig gecheckte huurovereenkomst in het Nederlands en Engels voor bepaalde of onbepaalde tijd op. Vervolgens wordt de sleuteloverdracht ingepland en is The Real Estate Agency het eerste aanspreekpunt voor de huurder.

Het financieel en technisch beheer van de woning is onze verantwoordelijkheid. Wij zorgen ervoor dat alle vragen vanuit de huurder beantwoord worden en ontzorgen de verhuurder volledig. Omdat je het actieve beheer van de woning uit handen geeft, profiteer je van de fiscale voordelen uit box 3.

Bezichtigingen

Bezichtigingen

Item volgt later

Kandidaten

Kandidaten en screening

Een goede huurder selecteren voor jou woning is een belangrijk aspect van de verhuur. Het is daarom belangrijk dat je zorgt dat je de voldoende informatie van de huurder hebt. Denk hierbij aan het verzamelen van de volgende informatie: inkomen, gezinssamenstelling, vaste lasten, achtergrond, hobby’s en toekomstplannen van de huurder. Dit geeft je een goed beeld met wat voor huurder je te maken hebt. Vraag je zelf hierbij goed af welke voorwaarden je wil hanteren bij jou woning: type huurovereenkomst (bepaald of onbepaalde tijd), waarborgsom (gebruikelijk 1 a 2 maanden borg) huisdieren, studenten, (jonge) kinderen. Probeer hierin uit te gaan van je gevoel en kijk waar je elkaar tegemoet kunt komen.

Welke documenten heb ik nodig voor het screenen van een huurder?

Voor het volledig screenen van een huurder heb je de volgende documenten nodig:

  • Kopie ID/Paspoort;
  • Loonstroken (laatste 3 maanden);
  • Bankafschriften (laatste 3 maanden);
  • Werkgeversverklaring;
  • Arbeidscontract;
  • En indien nodig/extra: verhuurdersverklaring.

Incheck & Uitcheck

Hoe werkt een incheck?

item volgt later

Hoe werkt een uitcheck?

item volgt later

Welke documenten heb ik nodig bij een incheck & uitcheck?

item volgt later

Aftercare

Aftercare

The Real Estate Agency streeft naar een hoge mate van service. Bij ons houdt dit in dat wij 7 dagen per week, van 9.00 t/m 21.00 uur beschikbaar zijn om te bezichtigen in te plannen en al je vragen te beantwoorden.

Daarnaast bieden wij graag extra services aan om de huurder een prettige thuisomgeving te bieden en zich thuis te voelen, want een tevreden huurder is een tevreden verhuurder! De huurder betaalt bij ons geen contract- of commissie voor deze services. Wij brengen de huurder daarom graag in contact met de juiste partijen voor het aansluiten van energie, verzekeringen,

Overig

Staat jouw vraag er niet tussen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op met onze helpdesk, we helpen je graag verder.

Bereikbaar van Maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur via 020  210 17 74 of per e-email via info@therealestate-agency.nl.

Compare listings

Vergelijken